spelsalon

s pel salon

LEUKE NIEUWTJES VAN DE SPELSALON:

Leuk baby nieuws: Marian en Andy verwachten een baby,


van harte gefeliciteerd Andy en Marian!


NK bordspellen op zondag 7 mei 2017    

                                                Het NK bordspellen werd gehouden in restaurant         Pallas Athene in Amersfoort.

 Het team: de huifkar, bestaande uit Robbin, Marian,     Jan en Evelien, vertegenwoordigden de Spelsalon, 
De spellen die gespeeld werden zijn:

- Papa paolo,

- First Class,

- Cottage Garden,

- Quadropolis.


Het team de huifkar behaalde de 21e plaats. 

Cottage garden


Bij dit spel heeft elke speler een eigen tuintje.

Het is de bedoeling om zo veel mogelijk bloempotten en stolpen te verzamelen door zoveel mogelijk tuintjes vol te krijgen met bloemen, en daarbij de bloempotten en stolpen open te laten. Je wordt geholpen door slapende katten, die je lekker in de tuin kunt laten slapen op lege plekken. Je begint al met 2 slapende katten, maar je kunt er katten bij krijgen door met score blokjes over de lijn met muizen te gaan. 
Papa paolo


Bij dit spel heeft iedereen een pizza restaurant, en wil graag zoveel mogelijk pizza's bezorgen in de stad. Je kan zelfs uitbreiden met meer pizzeria's.

Je kan meer bezorgers in dienst nemen, meer pizza's inkopen en de snelle bezorgingsdienst uitbreiden. Maar zor dat je aan het eind van het spel geen pizza's overhoud, anders krijg je minpunten.

Quadropolis


Bij dit spel bouw je aan een eigen stad, je bouwt oa aan parken, fabrieken, winkelcentra en musea. Combinaties leveren punten op. Ook moeten de gebouwen geactiveerd zijn door inwoners en/of afval. Ook inwoners die in winkelcentra gebouwd worden, leveren punten op.Maar aan het eind van het spel, leveren inwoners en afval die niet op een gebouw geplaatst kunnen worden, minpunten op.


First Class


Bij dit spel heeft iedereen een treinstation, waarbij gebouwd kan worden aan 2 treinen, en aan een treinspoor gebouwd kan worden.

Hoe langer de treinen zijn,met een conducteur erin, en hoe duurder de wagons, hoeveel meer inkomsten het oplevert. Hoe langer het treinspoor is, hoe verder de trein kan rijden, en hoe meer bonussen de trein tegenkomt. Dit geeft in 3 tellingen de punten. Wie de meeste punten verdient, wint het spel.

Gezellige zomerse spellendag in de Backerhof

ROBBIN IS VADER GEWORDEN.


van harte gefeliciteerd Robbin! 


met de geboorte van je zoon GUUS.

ZATERDAG 26 NOVEMBER SINTERKLAAS SPELLENDAG IN DE BACKERHOF


Een gezellige drukbezochte spellendag.

Iedereen had wat lekkers meegenomen, zodat er de hele dag door wat te snoepen viel.

We begonnen de dag met koffie en thee, met wat lekkers en gingen daarna met het eerste spel beginnen. 

Om 1 uur begon de lunch, met een tafel vol met allerlei lekkere warme en koude gerechten, zoals eieren, sausijzenbroodjes, worstebroodjes, tosties en zoete en hartige muffins, lekkere broodjes en croissantjes, lekker broodbeleg en allerlei soorten fruit.


Na de lunch werden allerlei spellen gespeeld, in allerlei groepjes, tot aan het avond eten, Alexander haalde voor ons allerlei lekkers bij de snackbar. Zodat we daarna weer verder konden spelen. We speelden door tot in de late uurtjes.


We hebben vandaag veel spellen gespeeld in de verschillende groepjes, o.a.:

Mystica, King of Tokyo, Gepakt en gezakt, De hobbit, Porta rico, Iguwazu, Doodle Quest, Pinguins, Cold express, schapen en herders,

Karuba en Alhambra, The five tribes en  Prince build me a Planet.


Hans was in zijn element, hij had zijn rummicub spel meegenomen, en heeft met Senna en KOK kunnen rummicuppen.We hadden vandaag ook een nieuwe speler, Bianca kwam meespelen.

Gezellig Bianca, leuk dat je komt meespelen!


24 APRIL 2016 NK BORDSPELLEN IN AMERSFOORT


Een team van de spelsalon deden mee aan het NK: 

De spelende tovenaars:

JAN

ROBBIN

MARIAN

EVELIEN


Na veel gezellige voorbereidingsavondjes, waarbij we de volgende spellen oefenden: 

EL GAUCHO

BROOM SERVICE

                                                                                   DISCOVERIES LEWIS & CLARK

                                                                                   BRUGGE


Het NK vond plaats in een Grieks restaurant in het centrum van Amersfoort. Het was een erg gezellige dag, waarbij 25 teams uit het hele land tegen elkaar strijden. De eerste 3 plaatsen mogen naar het EK in Essen in Duitsland, en krijgen bekers en mooie spellen. Elk ander team dat meegedaan heeft mag ook een of meerdere spellen uitzoeken en mee naar huis nemen. Hoe lager de plaats, hoe minder spellen uitgezocht mag worden. DE SPELSALON eindigde op de 20e plaats en mocht het spel EL GAUCHO mee naar huis nemen. winnaars van het NK 2016


Restaurant Pallas Athene in Amersfoort waar het NK 2016 werd gehouden.

HET NK SPEL BROOM SERVICE:


Bij dit spel zijn de spelers heksen, die moeten proberen toverdrankjes te maken en naar de torens te brengen om ze af te leveren.

Bij het afleveren krijgen de heksen hier overwinningspunten voor en soms toverstokjes.  Deze toverstokjes zijn nodig om onweerswolken weg te toveren. Weggetoverde onweerswolkjes leveren ook overwinningspunten op, en soms moeten de wolken weg zijn om bij een gebied met torens te kunnen komen. Elke beurt moeten de spelers 4 kaarten uitzoeken met de acties die ze die ronde gaan spelen. De speler die als eerste een kaart mag spelen, zegt of hij een moedige of laffe heks is. I hij een laffe heks, mag hij de actie altijd uitvoeren, is hij de moedige heks, mag hij alleen de actie uitvoeren als hij de enige is die moedig heeft gezegd, of de enige is die die kaart heeft. Dan mag hij ook de extra actie doen die op de kaart staat. Heeft een speler na hem ook een moedige heks, mag de startspeler deze kaart niet meer spelen, en mag de andere moedige heks alle acties van die kaart doen.

Aan het eind van het spel wint de heks met de meeste overwinningspunten, bliksemflitsen (van de onweerswolkjes) en sets toversstokjes en toverdrankjes leveren ook punten op.

HET NK SPEL EL GAUCHO


Bij dit spel verzamelen de spelers kuddes met koeien. de spelers proberen m.b.v. het gooien van dobbelstenen met hun gaucho's tegels van koeien te bezetten. Als een hele rij koeien bezet is, krijgen de spelers de koeien. De tegels met koeien hebben getallen. De kuddes kunnen met oplopende getallen of aflopende getallen worden verzameld. 

als er een tegel met een koe niet bijpast, omdat het nummer van de tegel te hoog of te laag is,

wordt de kudde verkocht. dit levert overwinningspunten op. De tegel met de koe met het hoogste getal, maal het aantal kaartjes van de kudde levert het aantal punten op. De nieuwe tegel met de koe is dan weer de eerste tegel van de nieuw kudde. Er zijn ook allerlei andere acties te doen, zoals er een dobbelsteen bij dromen en een koe van een andere speler stelen.

Wie aan het eind van het spel de meeste overwinningspunten heeft, wint het spel.

HET NK SPEL BRUGGE


Dit spel speelt zich af in de stad Brugge in de 18e eeuw. Er kunnen kanalen worden gebouwd, invloed in het stadhuis worden gekocht, en huizen worden gebouwd. In die huizen kunnen de spelers personen laten wonen, die punten waard zijn, of waar je extra acties mee kunt doen.

Maar pas op, bij het begin van elke beurt worden de dobbelstenen van elke kleur gegooid, dit bepaald o.a. met welke kleur je invloed kan kopen in het stadhuis, en hoeveel je daar voor moet betalen. met welke kleur je geld kan krijgen, en hoeveel geld je daarvoor krijgt. En welke rampen fisches er elke speler krijgt  (zoals fisches van de pest, en brand). Een speler mag maximaal 3 rampenfisches hebben, krijgt hij er een 4e bij, dan vindt de ramp bij die speler plaats. Door als eerste een meerderheid ergens in te hebben, kunnen ook punten worden verdient. Sommige personen leveren aan het eind nog punten op.Wie aan het eind de meeste punten heeft, wint het spel.

HET NK SPEL DISCOVIERIES. LEWIS & CLARK


Bij dit spel zijn de spelers ontdekkingsreizigers, ze moeten routes afleggen langs bergen en rivieren. Om eerder op hun bestemming te zijn kunnen ze vrienden worden met de indianen.

Om hun doel te bereiken gooien ze met dobbelstenen. Deze dobbelstenen kunnen op het eigen speelbord worden gelegd van elke speler. Als alle vakjes met de juiste dobbelstenen is vol gelegd, kan een route worden afgelegd. Het route kaartje levert aan het eind punten op.

Er kunnen punten worden gescoord door het verzamelen van wigwams (door vrienden te worden met de indianen), en door het verzamelen van route kaartjes. Op elk route kaartje staan of punten, of symbolen. Setjes van verschillende symbolen leveren ook punten op.

VERRASSING:


Evelien werd verrast met een etentje door, Jan, Marjan en Robbin, spelers van de SPELSALON.

Evelien en Bertus werden getrakteerd op een heerlijk etentje in de pannenkoeken saloon in Wateringen. 

Het was heerlijk weer, dus we konden lekker op het terras eten. 

We aten hamburgers, pannenkoeken en een heerlijk ijsje toe. 

Hartelijk bedankt voor deze gezellige avond!
Na afloop van het etentje wilde Bertus Robbin met een huifkar naar huis brengen, 

maar Robbin houdt dit nog te goed............................

23 juli ZOMERSPELLENDAG


Hebben we een erg gezellige spellendag gehouden bij de Willem-Alexanderlaan in Poeldijk. We hadden heerlijk weer, dus we begonnen de dag met buiten koffie te drinken. Iedereen had wat lekkers te eten en te drinken meegebracht.

Daarna kwamen de spellen op tafel en speelden we tot de lunch.

Nadat iedereen voldaan was met o.a. tosties en broodjes knakworst en natuurlijk de ballen van Bertus, gingen we weer verder spelen.

Een groep zat lekker buiten aan de tuintafel te spelen. De anderen hadden aan de achtertafel de spellen opgezet. We speelden allerlei spellen zoals: Foodie, Take Five, King of Tokyo, Tuti, Lemming maffia, Ninjato, gepakt en gezakt, Attika en Island

Om 5 uur vertrokken enkele spelers, en aten de overgebleven spelers met zijn allen lekker buiten o.a. soep met brood. Daarna werd nog tot 23.00 gezellig doorgespeeld.


LEUK BABY NIEUWS:


JAN krijgt een kleinkind


gefeliciteerd JAN!

24 SEPTEMBER BURENDAG IN DE BACKERHOF


De burendag was erg gezellig, alle zalen waren gezellig versiert met vlaggetjes en posters van allerlei spellen. Er stond koffie en thee klaar. En op de achtergrond klonk vrolijke muziek.

Er was een taarten proeverij, van allerlei heerlijke zelfgebakken taarten.

Op de tafels in alle zalen en ook inde gang stonden spellen klaar, die de bezoekers konden spelen.

Ook was er spellen toernooi en een kleurwedstrijd, waarbij leuke prijzen te winnen waren.

                                                                                 Onder andere werd gespeeld: MONDO SAPIENS, RONDO, GENIUS en PATCHWORK


HANS HEEFT EEN KLEINDOCHTER GEKREGEN, ZE HEET EVA.

van harte gefeliciteerd Hans, met je kleindochter.

NK BORDSPELLEN 2015 IN LEXMOND


ons team bestond uit: 


- Alexander

- Ramses

- Evelien


we hadden geen 4e teamgenoot.


De NK spellen die gespeeld worden zijn:


- Istanbul

- Noordewind

- The five tribes

- La Isla


we eindigden op de 18e plaats.

Alexander speelt aan tafel 10 een spannend potje ISTANBUL.


De spelers zijn kooplieden op de markt van Istanbul. De kooplieden met hun helpers gaan naar de verschillende markten, winkels en het gokhuis, en proberen d.m.v. handel diamanten te verkrijgen.  

Aan tafel 13 wordt het spel THE FIVE TRIBES gespeeld.


Bij de Five tribes, staan er 5 stammen op het speelbord. Elke stam heeft een speciale eigenschap. Bv handelaars en moordenaars  Door de meeples van de stammen te verplaatsen, komt een tegel vrij. Deze tegel wordt bezet door een kameel van de speler. De tegel die vrij is levert acties op, bv producten of slaven uit de markt kopen. Er zijn op verschillende manieren punten te verkrijgen. bv setjes verschillende producten leveren punten op.

Aan tafel 2 wordt het spel NOORDEWIND gespeeld.


Bij noordewind, zijn de spelers kapiteins van een schip, Dit driedimensionale schip kan geladen worden met allerlei handelsproducten. Ook moeten er gevechten worden geleverd met piraten. Als een gevecht gewonnen wordt, wordt de piraten kapitein gevangen genomen op het schip. Door middel van opdrachten bij de verschillende havens, weten de kapiteins welke goederen en piratenkapiteins in welke havens afgeleverd moeten worden.

Het spel LA ISLA wordt gespeeld.


De spelers zijn ontdekkingsreizigers, die op een eiland aankomen. Deze ontdekkingreizigers hebben een dier wat hun specialiteit is, die willen ze het liefst verzamelen. Ook willen ze andere dieren verzamelen, en het liefst setjes van dieren.